Actualul ministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, Vasile Botnari, este noul director general al „Moldovagaz”.

Astăzi, 9 februarie 2017, a avut loc ședința Consiliului de observatori ai SA „Moldovagaz”, în cadrul căreia au fost puse în discuție mai multe chestiuni importante privind activitatea întreprinderii, printre care aprobarea noii componențe ai Consiliului de administrare.

Prin votul unanim al acționarilor, președinte al Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz” a fost ales Vasile Botnari, iar vicepreședinți – Liudmila Korobanova, Nicolai Vasiliev și Iacov Cazacu.

De asemenea, din Consiliul de administrare al întreprinderii vor face parte Lidia Zamșa, Elena Tcaciuc, Vitalie Șeptefrați, Mihail Iuriev, Denis Emelianov.

Amintim că Deschide.MD a scris anterior că Ministerul Economiei a trimis pe adresa Gazprom un set de documente cu candidaturi pentru conducerea Moldova-GAZ. Acestea includeau nume atât pentru președinția Consiliului de administrare, cât și nume pentru calitatea de simplu membru în organul de conducere al instituției. Deși lista conține persoane în mare parte apropiate Partidului Democrat, sursele Deschide.MD spuneau că cel puțin președintele Moldova-GAZ va fi acceptat de Gazprom doar dacă va fi agreat de șeful statului, Igor Dodon. Înțelegere ar fi fost „întărită" în cadrul întrevederii recente pe care Dodon a avut cu șeful Gazprom, Alexei Miller.

La rândul lor, sursele din cadrul Moldova-GAZ spunea acum o lună că lista ar conține nume precum Vasile Botnari (ministrul Tehnologiilor Informaționale), Vitalie Iurcu (şeful Moldtelecom), dar și fostul șef de la CFM, comunistul Miron Găgăuz.