Reprezentanţii Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei din România (MLPDA) s-au întâlnit cu cei ai Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) pentru a analiza oportunităţile de finanţare a unor proiecte ale Republicii Moldova şi soluţiile de îmbunătăţire a implementării proiectelor din Programul de asistenţă tehnică şi financiară.

Florin Nicolae Creţ, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a prezidat reuniunea pe această temă cu Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, condus de secretarul de stat Ana Guţu. Reuniunea a avut loc pe data de 17 septembrie, potrivit capital.ro

„Întâlnirea a avut ca principal obiectiv identificarea unor noi soluţii de îmbunătăţire a implementării proiectelor derulate prin intermediul celui de-al şaselea Protocol Adiţional la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea Programului de asistenţă tehnică şi financiară, în baza unui acord financiar nerambursabil, în valoare de 100 de milioane de euro, acordat de România Republicii Moldova”, precizează sursa citată.

De asemenea, discuţiile au vizat şi oportunităţile de finanţare a unor proiecte ale Republicii Moldova, prin intermediul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova, atât în perioada 2014 – 2020, cât şi în viitoarea perioadă de programare 2021 – 2027.

Florin Nicolae Creţ a transmis că oportunităţile de colaborare oferite pe viitor în domeniul cooperării bilaterale dintre România şi Republica Moldova vor genera proiecte sustenabile şi de interes pentru cetăţenii celor două state, mai menţionează MLPDA.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Ana Guțu, a adus sincere mulțumiri colegilor din MLPDA pentru deschidere și susținere plenară a inițiativelor D.R.R.M.