Comunitatea de business din Moldova, reprezentată de AmCham Moldova, Asociația Businessului European și Asociația Investitorilor din România au semnat o declarație comună prin care anunță că urmăresc cu mare îngrijorare acțiunile inițiate de autoritățile R.Moldova împotriva activelor BC Victoriabank.

Dezaprobăm cu fermitate măsurile luate în contextul investigațiilor cu privire la evenimentele din sistemul bancar care au avut loc acum șase ani, cu mult înainte de numirea managementului actual al băncii și achiziția acesteia de către acționarii actuali. Și mai îngrijorător este faptul că în perioada ultimilor 6 ani și până acum câteva zile, băncii nu i-au fost aduse la cunoștință niciun fel de acuzații privind implicarea în acele evenimente”, se menționează în textul declarației.

Amintim că instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru „în scopul reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune” a bunurilor B.C. „Victoriabank”. Decizia vine după ce săptămâna trecută în presă s-a vehiculat informația privind intenția procurorilor de a pune sechestru pe sediul central și pe conturile corespondente ale unei bănci din R.Moldova.

Detalii: DOC // Procuratura realizează planul lui Platon privind deposedarea investitorilor români de la „Victoriabank”?

Detalii: Reacția Victoriabank la decizia Procuraturii privind aplicarea sechestrului pe o parte din bunuri

Detalii: PG, despre sechestrul aplicat asupra bunurilor „Victoriabank”: Este figurantă în dosarul privind frauda bancară

Detalii: BNM, după sechestrul aplicat asupra bunurilor „Victoriabank”: Monitorizăm încontinuu situația din sectorul bancar