Banca Națională, în calitate de autoritate de supraveghere bancară, monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova. Astfel a comentat conducerea BNM situația în legătură cu aplicarea sechestrului pe bunurile BC „Victoriabank”.

B.C. „VICTORIABANK” S.A. este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar, prin care și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice: transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor etc. Această evoluție a fost un semnal important pentru investitori cu renume internațional, între care „Banca Transilvania” S.A., fapt apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

În ultima perioadă, B.C. „VICTORIABANK” S.A.  a înregistrat o dinamică pozitivă de modernizare și aliniere la standardele internaționale. În contextul acțiunilor recente ale organelor de anchetă, Banca Națională a Moldovei salută deschiderea conducerii B.C. „VICTORIABANK” S.A.  de a conlucra cu acestea. Banca Națională, în calitate de autoritate de supraveghere bancară, monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova”, se menționează în comunicatul instituției.

Amintim că instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru „în scopul reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune” a bunurilor B.C. „Victoriabank”. Decizia vine după ce săptămâna trecută în presă s-a vehiculat informația privind intenția procurorilor de a pune sechestru pe sediul central și pe conturile corespondente ale unei bănci din R.Moldova.

Detalii: DOC // Procuratura realizează planul lui Platon privind deposedarea investitorilor români de la „Victoriabank”?

Citiți și: Reacția Victoriabank la decizia Procuraturii privind aplicarea sechestrului pe o parte din bunuri

PG, despre sechestrul aplicat asupra bunurilor „Victoriabank”: Este figurantă în dosarul privind frauda bancară