Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Exc. Sa Domnul Pascal LE DEUNFF, s-a întâlnit astăzi, 8 iulie, cu Domnul Octavian ARMAȘU, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Ambasadorul și Guvernatorul au evocat situația macroeconomică și macro-financiară a Republicii Moldova, activitățile sectorului bancar și măsurile întreprinse de BNM în vederea contracarării impactului negativ al crizei sanitare de covid-19.

Ambasadorul a reamintit suportul important acordat în această perioadă de Uniunea Europeană  Republicii Moldova, nu doar pentru combaterea epidemiei de coronavirus, dar și pentru redresarea economiei țării și minimizarea consecințelor sociale ale reducerii activităților.

LE DEUNFF a discutat cu Guvernatorul Băncii Naționale despre viitorul program de asistență al FMI pentru Moldova și a reafirmat susținerea Franței în realizarea reformelor în sitemul bancar moldovenesc: „Apreciem lucrul care a fost făcut și progresele realizate de BNM în vederea reformării sectorului bancar. Sperăm că aceste eforturi vor fi continuate, pentru a consolida stabilitatea sectorului și stabilitatea financiară a țării.”

Ambasadorul a subliniat importanța păstrării independenței Băncii Naționale a Moldovei.