„Pe lângă faptul că-i incapabil, guvernul condus de PM I.Chicu se dovedește a fi și mare risipitor de bani publici”. Declarația aparține vicepreședintelui Platformei DA Igor Munteanu și este făcută în contextul în care Guvernul a decis să alocce peste 71 de milioane de lei pentru majorarea capitalului social al Societății cu Răspundere Limită „Arena Chișinău”.

În acest sens, Munteanu susține că este nevoie de anumite clarificări. Acesta a invitat pe data de 7 iulie, marți, de la ora 13.00, oficiali ai mai multor ministere (Minfin, MEI, APP) la o audiere pe subiectul Arenei, la Comisia de Control al Finanțelor Publice (CFP), adăugând acest subiect suplimentar pe agendă.

Deputatul oferă câteva repere importante la acest subiect: 

„1. În 2018, din bugetul public s-au alocat 102 mln lei, iar în 2019 statul a alocat din nou circa 30 mln lei pentru rețele de apă și canalizare, neincluse inițial în estimările proiectului (43 mln euro).

2. În 2019, guvernul blocului ACUM reclama faptul că numai schimarea statutului de teren arabil în teren pentru construcție în cazul celor 69 ha de teren (folosite pt construcția propriu-zisă doar 10 ha) a costat bugetul public cca 90 mln de lei (venituri ratate).

3. Prețul de piață al terenului transmis de guvern pt acest proiect depășește de câteva ori volumul total al investiției și, cu toate acestea, guvernul va fi obligat să achite, în decurs de 11 ani, alte 33 mln de euro, conform contractului negociat.

4. Ar trebui să ne clarificăm totuși care-i bugetul acestui proiect costisitor pentru bugetul public și cât ne costă pe fiecare cetățean în parte Arena? Urmează să aflăm cum s-a negociat acest contract investițional, ce noi surprize ne așteaptă din partea acestui PPP, cum protejăm investițiile publice făcute până acum și cum oprim această risipire de bani publici pe timp de pandemie spre proiecte mai puțin importante decât starea sănătății populației”.