Fondul Monetar Internațional anunță prin intermediul unui comuniat de presă că În perioada 7–22 iulie 2020, echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de dl. Ruben Atoyan, va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova la distanță, din sediul FMI la Washington.

Cei de la FMI spun că discuțiile se vor axa pe un nou program pe trei ani dar și că aceste discuții sunt la solicitarea autorităților R. Moldova. 

„Urmare a solicitării autorităților Republicii Moldova, echipa de experți va purta discuții pe marginea unui program nou pe trei ani, care se va axa pe un set complex de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, susținerea procesului de restabilire după pandemia COVID-19, promovarea bunei guvernanțe și reformelor instituționale, dar și la mobilizarea finanțării externe. Discuțiile se vor fixa pe protejarea independenței BNM, îmbunătățirea guvernanței bugetar-fiscale și guvernanței în sectorul financiar, consolidarea cadrului de combatere a corupției și promovarea statului de drept. La finalul discuțiilor, va fi publicat un comunicat de presă”, se precizează în comunicatul FMI. 

Programul trecut a fost prelungit până în luna martie 2020.