Administrația regiunii transnistrene s-a adresat Federației Ruse după ajutor financiar în scopul dezvoltării economiei, precum și după un sprijin consultativ în desfășurarea reformelor fiscală și bugetară, transmite IPN cu referire la site-ul oficial al guvernului regional nerecunoscut.

Transnistria a rugat să i se acorde un împrumut pe termen lung în sumă de 130 milioane dolari, argumentându-și calculele prin indicatorii economici ai regiunii.

La un număr de 100 de pensionari revin doar 106,7 persoane lucrătoare în sectorul real al economiei transnistrene. Aproape jumătate din cele 134,5 mii de persoane ocupate în câmpul muncii sunt lucrători din sfera bugetară. Presiunea fiscală asupra businessului este foarte mare și constituie 35% din PIB.

Contribuția businessului mic în PIB-ul regiunii constituie doar 10-12%. Potrivit estimărilor experților, Transnistria ocupă doar cel de-al 120-lea loc în ratingul internațional al atracției investiționale, iar volumul investițiilor constituie circa 15%, pe când necesitățile ar fi de 35-40%.

Organul financiar regional menționează că sporul părții de venituri a bugetului pe seama majorării presiunii fiscale asupra sectorului real al economiei este imposibil din cauza pericolului de a stopa activitatea de producție a subiecților economici.

Potrivit sursei, Guvernul Rusiei a promis, la rândul său, să examineze rugămintea aceasta, dar răspunsul definitiv îl va da atunci, când va fi examinată în mod minuțios starea actuală a economiei Transnistriei.