O reprezentanță a Fondului Monetar Internațional urmează să vină pe 14 februarie la Chișinău pentru a evalua progresele efectuate de guvernare până acum.

Informația a fost confirmată și de Valeriu Rusu, consilierul ministrului Economiei, care a precizat că, într-adevăr, o reprezentanță a Fondului urmează să ajungă la mijlocul lunii februarie în Republica Moldova. 

Această vizită face parte din programul vizitelor FMI care sunt prevăzute în memorandumul semnat între Republica Moldova și Fond. 

Amintim că pe 7 noiembrie Consiliului de Directori al FMI a aprobat un memorandum de finanțare cu Republica Moldova, ulterior reprezentanții fondului au publicat documentul memorandumului.

Documentul are la bază doi piloni: politicile de asigurare a stabilităţii macroeconomice şi financiare, pe de o parte, precum şi reformele de facilitare a creşterii economice, pe de alta.

Accesul la finanțare se propune a fi stabilit la un nivel de 75% din cota Moldovei la FMI (129 milioane DST, sau circa 180 milioane dolari SUA).