Ex-ministrul Finanțelor Natalia Gavriliță consideră că soluția pentru acoperirea găurii din bugetul de stat ar fi implementarea tuturor reformelor necesare de către Guvern ca acesta să poată accesa suportul bugertar din partea UE și să negocieze un nou program cu Fondul Monetar Internațional. Declarația sa este făcută în contextul în care Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Acordul de credit de 200 milioane de euro din partea Rusiei, iar Dodon a spus că „decizia afectează în mod direct salariații, pensionarii, sistemul medical, mediul de afaceri, întreaga economie”.

Gavriliță este de părerea că Dodon și Chicu ar trebui să înceteze blamarea instituțiilor statului și că decizia nu va afecta nimic, așa cum soluțiile vin din partea UE. 

„Igor Dodon și Guvernul Chicu trebuie să înceteze să blameze instituțiile statului și opoziția și să se apuce de lucru în beneficiul cetățenilor! Soluția pentru buget este la suprafața și nu afectează nicidecum plățile pentru salarii și pensii și finanțarea pentru agenții economici.

În contextul crizei, ne putem trece anul acesta fără aeroporturile lui Dodon și drumurile în jurul acestora, și putem reduce cheltuielile pentru ele cu suma împrumutului rusesc.

Între timp, Guvernul trebuie să se concentreze pe reformele necesare pentru a accesa suportul bugetar din partea UE în valoare de circa 140 milioane de Euro, care nu este inclus în buget, și să negocieze un nou program cu Fondul Monetar Internațional, iar finanțarea obținută s-o orienteze spre necesitățile cetățenilor și agenților economici”, scrie Gavriliță pe pagina sa de Facebook. 

Detalii: Breaking NEWS // Verdictul Curții Constituționale: Acordul de credit cu Rusia este neconstituțional