După ce ieri, membrii Comisiei Situații Excepționale au decis sistarea activității S.A. „TRICON” și a DRAXLMAIER, astăzi punctul dat din decizie a fost abrogat.

„Noi am mers pe o variantă așa mai strictă să sistăm activitatea agenților economici în idea să ne securizăm la maxim. Există o formulă de interacțiune a comisiilor privind situațiile excepționale la nivel central și local, acele decizii primite la nivel central sunt cu titlu executorii”, a declarat Marcel Cenușa, Președintele raionului Cahul, citat de Ziua de Azi.

Președintele raionului a menționat că Draxlmaier se află pe primul loc la compartimentul securizare, s-au conformat la toate condițiile și măsurile impuse și de aceea i se permite activitatea în continuare.

„Astăzi am primit decizia să fim mai loiali față de agenții economici Tricon și LTM. Având in vedere faptul că trebuie să facem o inspecție, azi am fost și am evaluat situația, am venit cu niște propuneri pentru a asigura o mai bună securitate, dar și având în vedere că aceștia asigură măsurile pentru securizare. Săptămâna viitoare mai venim odată să analizăm starea lucrurilor și rămâne să luăm o decizie” a punctat Marcel Cenușa.

Decizia de astăzi, ca și cea de ieri, a fost votată cu majoritatea voturilor membrilor comisiei.

De menționat că întreprinderile vizate astăzi au activat în regim normal.

Detalii: Coronavirus în R.Moldova // Draexlmaier și-a sistat activitatea la Cahul