Ministerul Finanțelor a solicitat băncilor comerciale să amâne plățile la credite, în legătură cu situaţia creată de răspândirea coronavirusului de tip nou COVID-19, transmite MOLDPRES.

Conducerea ministerului a avut astăzi un schimb de opinii cu administrația Băncii Naționale a Moldovei, precum și cu reprezentanții băncilor comerciale sistemice. Astfel, în contextul evoluției situației epidemiologice a infecției COVID-19, Ministerul Finanțelor a solicitat examinarea posibilității suspendării sau amânării, în perioada martie-mai 2020, a plăților la creditele oferite de băncile comerciale cetățenilor.

De asemenea, autorităţile au solicitat ca pentru perioada martie-mai 2020 să nu fie aplicate penalităţi pentru neachitarea în termen a sumelor datorate spre plată.

Această măsură a fost solicitată pentru a proteja capacitățile de plată ale cetățenilor Republicii Moldova, sănătatea și siguranța publică per ansamblu, precum și pentru a limita efectele negative ale pandemiei asupra sistemului bancar.