Fondul Monetar Internațional a luat notă de acțiunile de urmărire penală ce vizează Banca Națională a Moldovei și va monitoriza îndeaproape evoluțiile din acest domeniu. Cu o declarație în acest sens a venit reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin.

„În acest context, va fi important de păstrat independența Băncii Naționale a Moldovei, astfel încât să fie menținut progresul obținut prin eforturi mari pe parcursul realizării programului susținut de Fondului Monetar Internațional, în beneficiul cetățenilor. Suntem gata să susținem continuarea reformelor din Republica Moldova”, se menționează în declarația pentru presă.

Procuratura Anticorupție a desfășurat joi, 5 martie, acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei, în contextul investigațiilor în dosarul fraudei bancare. Ca urmare, un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție au fost reținuți. În cadrul acestei cauze penale, procurorii i-au înaintat învinuirea și fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu.

Detalii: Comunicat PG: Aureliu Cincilei și Emma Tăbârță, reținuți. Lui Drăguțan i-a fost înaintată învinuirea