Miliardarul rus Andrei Goncearenko renunță la acțiunile deținute în cadrul „Avia Invest”, firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău.

„În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar la concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța. Până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite. Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”, se arată într-o declarație oficială a lui Goncearenko.

Precizăm că noul proprietar al Aeroportului Internaţional Chişinău, Andrei Goncharenko, ar fi supus presiunilor din partea preşedintelui Igor Dodon, dar şi din partea unor oameni de la Moscova. Scopul ar fi determinarea acestuia să cedeze obiectivul unor persoane din anturajul şefului statului sau să-i ofere o „recompensă” de 50 de milioane de euro. Anunţul a fost făcut noaptea trecută de către primarul de Bălţi, Renato Usatîi, într-un live pe Facebook.

Usatîi spune că despre acest „tun” de 50 de milioane, pe care ar vrea să-l dea Dodon, a fost informat de „surse sigure” de la Moscova.

Detalii: Usatîi: Dodon pune presiune pe noul proprietar al AIC. „Cedează Aeroportul sau plătește 50 milioane”