În mai puțin de două săptămâni au fost înregistrate două scumpiri ale combustibilului. Anterior, pe 10 ianuarie, petroliștii au ridicat prețurile în mediu cu 30 de bani pentru benzină și motorină, iar pentru gaz – cu 70 de bani.

Potrivit autoexpert.md, astăzi, suntem nevoiți să ne conformăm unor noi prețuri majorate. Pentru benzina A95 și A98 vom plăti în medie cu 55 de bani mai mult, adică 19.25 lei și, respectiv, 19.85 lei.

Șoferii care se alimentează cu motorină vor plăti 17.05 lei per litru, adică mai mult cu 65 de bani.

GPL-ul costă acum în dependență de stația PECO de la 11.05 până la 11.25 lei pentru un litru, ceea ce înseamnă o majorare cu 1.20 – 1.50 de lei.

Ținem să menționăm că, în acest moment încă nu toate stațiile de alimentare au afișat noile prețuri. Știrea se va actualiza!

Amintim că după ce în 2019 a fost modificată legea, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai stabilește prețurile la carburanți. Petroliștii pot stabili acum, de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării carburanților, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile și incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de metodologie, care nu poate depăși 10%.