Lucrările de execuție la gazoductul Ungheni – Chișinău sunt în grafic pe toate loturile, iar termenul de finalizare este semestrul întâi al anului 2020. Despre acest lucru informează într-un comunicat de presă Societatea Națională de Transport (SNT) gaze naturale „Transgaz” din România, citat de IPN.

Potrivit comunicatului, după finalizarea proiectului „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord–Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și asigurării capacității de transport spre și dinspre Republica Moldova, capacitatea de transport dinspre România spre Republica Moldova, va fi de la 1,5 până la 2,2 miliarde de metri cubi pe an, așa cum s-a convenit cu autoritățile din Republica Moldova, de la 4 la 6 milioane metri cubi pe zi.

Comunicatul fost emis după ce la începutul săptămânii curente mai multe instituții de presă de la Chișinău au scris că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi pregătit de a livra gaze naturale din România în Republica Moldova, abia în anul 2021.