Ex-premierul Ion Sturza comentează declarațiile președintelui Dodon precizând că rezerva valutară a statului este destinată stabilității macroeconomice, inclusiv a valutei naționale. De rezervă, nu se atinge nimeni. Acest lucru este garantat prin independența BNM.

„Rezerva valutară a statului este destinată stabilității macroeconomice, inclusiv a valutei naționale. Axiomă. De ea, de rezervă, nu se atinge nimeni. Acest lucru este garantat prin independența BNM. Vine locatarul președinției și împrăștie ceea ce nu-i aparține. Să știți, aceasta nu este o „idee” nouă. Cu așa aberații veneau și mentorii spirituali ai domnului Dodon din administrația lui Voronin. Mentori care și-au pus și ei osul la furtul miliardului! Realizat cu brio de Șor&Co. Ni se pregătește ceva în taină? După „operațiunea” cu AIC, nu m-aș mira!”, zice Sturza pe pagina lui de Facebook. 

Fostul prim-ministru mai spune că „se poate și mai al dracului decât furtul miliardului. Totul la pachet”.

„Și voi tot râdeți de deputata cu expresia ei nefericită... După ce „jurnaliștii“ au plecat satisfăcuți cu tușonkă și vișinată „a la Sadova” de la președinție, doar Fb. mai rămâne ca să te pronunți. Mulțumim domnului Dodon pentru cadourile de Anul Nou! Un lucru mă liniștește: domnul Chicu, dar și doamna Greceanîi au învățat pe bune economia. Sunt, cum spun moldovenii, mai cu soveste și nu vor marșa unui nou jaf. Asta cu contul la Washington e tare! Mai tare ca „torpeda“. Balsam pe sufletul sponsorilor. Da, și cu aeroporturile e o fumigenă perfectă. În stil KGB-ist. Pentru a sustrage atenția de la AIC. Dacă ar fi doar o fantezie! E o nouă țeapă. Banii din rezervă?”, adaugă Ion Sturza. 

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat aseară în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4 că i-a propus guvernatorului BNM ca din rezervele Băncii Naționale să fie retrasă o sumă în valoare de cel puțin un miliard de dolari pentru investiții.