O prioritate a României şi a Republicii Moldova o constituie construirea unor poduri rutiere peste râul Prut. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA de către ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Ministrul a precizat că sunt mai multe opţiuni de construcţie a unor poduri care să facă legătura rutieră între România şi Republica Moldova.

„În vizor sunt podurile Leova - Bumbăta, la sud şi podul Cantemir - Fălciu. Într-un caz există un pod feroviar care poate fi modificat în pod rutier, dar partea română preferă podul Leova - Bumbăta, deoarece face legătură cu reţeua dezvoltată de transport”, a spus Anatol Usatîi.

Ministrul ministrul Economiei şi Infrastructurii a precizat că România are deja asigurată finanţarea datorită foindurilor structurale, iar Republica Moldova va folosi fondul rutier pentru finanţarea podului.

„Dacă se ocupă partea română de acest pod, având experienţa podurilor peste Dunăre, anul 2021 este un termen real de construire a podului”, a spus Anatol Usatîi.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii a menţionat că a discutat despre legătura rutieră peste Prut cu ambasadorul României la Chişinău, iar în perioada imediat următoare discuţiile vor fi reluate.

TVR Moldova