Circa 130 de tineri antreprenori au beneficiat de credite cu rata dobânzii redusă, oferite în cadrul programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor” inițiat de Ministerul Finanțelor, transmite MOLDPRES.

În cele 10 luni de activitate a programului, suma creditelor acordate tinerilor antreprenori a atins cifra de 85,3 mln de lei. Banii au ajuns la beneficiari din 28 de raioane ale țării. 

Potrivit Ministerului Finanțelor, majoritatea beneficiarilor au investit banii primiți în procurarea tehnicii agricole, echipamente pentru sisteme de irigare, îngrășăminte minerale, utilarea camerelor frigorifice, sere, material săditor, semințe, conectare la rețele electrice și apeduct, utilaje de fabricare a mobilei.

Programul a fost lansat pentru a susține tinerii antreprenori și a crea noi locuri de muncă, ținând cont de necesitatea acordării sprijinului suplimentar acestora prin reducerea dobânzilor la creditele noi contractate prin băncile comerciale.

Astfel, pentru creditele acordate în cadrul programului, rata dobânzii este redusă cu cel puțin 2 puncte procentuale în raport cu rata dobânzii de referință anuală. Pentru susținerea tinerilor în cadrul liniei de credit a programului sunt disponibile resurse suplimentare de circa 230 mln lei.