Un număr de 3628 de persoane și-au procurat o locuință prin intermediul programului „Prima casă”, de la lansarea acestuia și până în prezent, informează MOLDPRES.

Din totalul beneficiarilor, 2544 sunt familii, iar 1084 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,3 ani.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, suma totală a creditelor acordate de către bănci pentru procurarea celor peste 3600 de locuințe constituie 1,8 mlrd de lei, iar suma garanțiilor active a atins cifra de 908,8 mln de lei.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60 m.p. Marea majoritate a acestora sunt localizate în orașe.

Programul guvernamental „Prima casă” a fost lansat în luna martie 2018. Beneficiar al acestuia poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. Acesta trebuie să fie angajat oficial în câmpul muncii, la instituții de stat sau companii private din Republica Moldova, și, respectiv, să dispună de venituri din surse oficiale.