Legea pentru ratificarea Amendamentelor la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) și la Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) în vederea realizării Proiectului de modernizare a administrării fiscale va fi publicată vineri, 1 noiembrie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Amendamentele propuse prevăd o nouă abordare de finanțare, bazată pe rezultate, și au obiectivul de a spori performanța proiectului vizat. Astfel, mai mulți bani din proiect vor fi alocați în 2020 pentru consolidarea capacității operaționale a Serviciului Fiscal de Stat, pentru consolidarea capacității angajaților de a presta servicii contribuabililor, inclusiv prin elaborarea unui manual, implementarea unui instrument electronic de sondaj al contribuabililor. Bugetul Proiectului de modernizare a administrării fiscale va rămâne nemodificat în urma ratificării amendamentelor. 

Amendamentele au fost semnate la Chișinău, pe 2 august 2019. Legea pentru ratificarea acestora va intra în vigoare vineri, 1 noiembrie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Acordul de finanțare între Moldova și AID și Acordul de Împrumut între Moldova și BIRD au intrat în vigoare la 16 decembrie 2016 și reprezintă tratate care sprijină programul de reformă al Guvernului prin finanțarea Proiectului de modernizare a administrării fiscale. Acordul de finanțare cu AID prevede contractarea unui împrumut în sumă de 5,3 milioane de drepturi speciale de tragere (DST), iar Acordul de împrumut cu BIRD -  în valoare de 12,58 milioane de dolari SUA.