Președintele Igor Dodon lasă de înțeles, în presa rusă, că investitori ruși ar putea prelua aeroportul din Chișinău și Portul Giurgiulești, asta pentru că, Dodon spune că este deschis discuțiilor cu diferiți investitori, pentru că „rușii sunt mai pe înțelese pentru el”.

În cadrul unui interviu acordat pentru Kommersant.ru, Dodon a fost întrebat dacă Republica Moldova este pregătită să vorbească despre două active Aeroportul Chișinău și portul Giurgiulești?

„Suntem gata să discutăm și să comunicăm cu toți investitorii, atât din vest cât și din est. Desigur, și cu rușii, acesta este un investitor interesant și de înțeles pentru noi. Prin urmare, dacă vorbim despre aceste două aspecte specifice (active. - „Kommersant”), este foarte important ca aeroportul să-l returneze mai întâi în proprietatea deplină a statului și lucrăm la acesta (aeroportului i s-a acordat o concesie, care acum este contestată - „Kommersant”) . Cred că avem o șansă bună de a realiza acest lucru. După aceea, statul trebuie să ia o decizie: fie păstrează acest activ pentru sine, fie îl scoate din nou la vânzare prin concurs. Pentru noi, prima prioritate este revenirea”, a răspuns Dodon

Ce ține de Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG), Dodon se spală pe mâini precizând că investitorii privați ai portului caută parteneri și că prezența unui din rusia este destul de reală.

„În ceea ce privește portul Giurgiulești, acesta este un proiect complet privat, există investitori privați. Știu că căutau investitori, căutau parteneri și cred că apariția unui investitor rus acolo în viitorul apropiat este destul de reală”, spune Dodon. 

În 2017, președintele Dodon a efectuat o vizită la PILG, controlat de Danube Logistics. Atunci Dodon spunea că este „mândru că între anii 2005 – 2009 a fost responsabil din partea Guvernului pentru implementarea și dezvoltarea acestui proiect”: „Portul Internațional Liber Giurgiulești este un obiect strategic foarte important pentru țara noastră, care asigură dezvoltarea comerțului cu țările din Vest și Est. Autoritățile trebuie să facă tot posibilul pentru a asigura dezvoltarea acestui obiect de o importanță strategică majoră”, spunea atunci șeful statului.