Guvernul vine cu anumite precizări importante în legătură cu informațiile recente din presă privind schimbarea acționarului companiei Avia Invest SRL, deținătoarea contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău: Nu a existat nicio consultare între Guvern și NR Investments Ltd.

În comunicatul de presă al Guvernului se spune că prim-ministrul Maia Sandu și Guvernul au fost informați post-factum despre semnarea contractului de procurare a 95% din acțiunile Avia Invest SRL de către NR Investments Ltd. și doar după ce acest lucru a fost anunțat public. Guvernul nu a fost informat sau consultat despre intenția NR Investments Ltd. de a cumpăra Komaksavia Airport Invest Ltd, deținătoare a 95% din Avia Invest SRL, și despre încheierea procesului de cumpărare.

„Prim-ministrul Maia Sandu și Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-au comunicat reprezentantului companiei NR Investments Ltd. că contractul de concesiune este unul abuziv și are probleme serioase de legalitate, accentuând că acesta este în prezent examinat la procuratură. Ulterior, subiectul a fost discutat la Consiliul Suprem de Securitate, unde reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai organelor abilitate au confirmat că contractul de concesiune este unul abuziv și are probleme serioase de legalitate, astfel blocând înregistrarea companiei NR Investment Ltd ca nou acționar al Avia Invest SRL. Din comunicatul de presă apărut astăzi, înțelegem că NR Investments Ltd. a achiziționat integral compania Komaksavia Airport Invest Ltd, înregistrată în Cipru, astfel devenind indirect ultimul beneficiar efectiv al Avia Invest SRL cu 95% din acțiunile acesteia”, se mai spune în comunicat.

Guvernul susține că va continua să colaboreze cu instituțiile de drept pentru a rezilia contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

Asta în timp ce compania care a cumpărat aeroportul spune că decizia de a finaliza tranzacția a fost luată doar după ce au avut loc discuții cu Bânzan și Maia Sandu

Amintim că Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că la ședința CSS din 23 august Ministrul Economiei și Infrastructurii, au informat Consiliul despre blocarea acestei tranzacții și imposibilitatea finalizării acesteia.

Dodon spune că în presă a apărut informația „despre presupusa finalizare a tranzacției de preluare de către un investitor străin a ”Avia Invest”

Amintim că astăzi NR Investments Ltd, a finalizat achiziționarea participației de 95% la Avia Invest, operatorul Aeroportului Internațional Chișinău din Moldova. Despre acest lucru anunță compania din Guernsey într-un comunicat de presă. 

Detalii: Dodon a mințit? Compania NR Investments Ltd anunță că a cumpărat 95% din Aeroportul Chișinău