Igor Dodon încă nu crede că aeroportul Chișinău a fost vândut. Acesta scrie pe pagina sa de Facebook că la ședința CSS din 23 august Ministrul Economiei și Infrastructurii, au informat Consiliul despre blocarea acestei tranzacții și imposibilitatea finalizării acesteia.

Dodon spune că în presă a apărut informația „despre presupusa finalizare a tranzacției de preluare de către un investitor străin a ”Avia Invest”

„În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, convocat pe 23 august exclusiv pentru a discuta acest subiect de importanță majoră pentru țară, conducătorii tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv Ministrul Economiei și Infrastructurii, au informat Consiliul despre blocarea acestei tranzacții și imposibilitatea finalizării acesteia. Această situație este reflectată și în procesul-verbal al ședinței respective”, susține președintele. 

„Tot timpul m-am pronunțat împotriva deciziei guvernului de a concesiona în 2013 aeroportul, deoarece prejudiciul material și riscurile de securitate națională aferente acestei scheme frauduloase sunt enorme. Aceiași poziție a fost exprimată și de conducerea guvernului în cadrul acelei ședințe a CSS. Dacă după ședința Consiliului Suprem de Securitate careva din instituțiile statului au acționat în contradicție cu cele agreate în cadrul ședinței din 23 august, acest lucru este foarte grav și organele competente trebuie să investigheze acest fapt, pentru a nu admite prejudicierea de mai departe a intereselor Republicii Moldova”, mai ,spune Dodon. 

Amintim că astăzi NR Investments Ltd, a finalizat achiziționarea participației de 95% la Avia Invest, operatorul Aeroportului Internațional Chișinău din Moldova. Despre acest lucru anunță compania din Guernsey într-un comunicat de presă. 

Detalii: Dodon a mințit? Compania NR Investments Ltd anunță că a cumpărat 95% din Aeroportul Chișinău