Consiliul de administrație al „Calea Ferată din Moldova” a creat o funcție nouă în cadrul întreprinderii ce ar permite înlăturarea lui Iurie Topală de la conducere. Astfel, în cadrul CFM a fost creată funcția de prim-vicedirector pentru strategii și investiții, iar la propunerea ministrului Economiei, Vadim Brînzan, în această funcție a fost numit Ivan Dragnev.

Anterior, această funcție a fost de șef de secție, însă odată cu modificarea organigramei întreprinderii s-a modificat și denumirea funcției.

Astfel, în perioada aflării lui Iurie Topală pe foaie de boală, interimatul va fi asigurat anume de Ivan Dragnev, nu și de Miron Gagauz care, la fel, deține funcția de prim-vicedirector și inginer șef.

Directorul general al CFM, Iurie Topală, a venit cu o reacție la ultimele modificări în activitatea întreprinderii și a făcut o retrospectivă pe durata mandatului pe care l-a exercitat. El a menționat că odată cu revenirea sa în Republica Moldova va lua o decizie asupra acțiunilor următoare.

Deocamdată, însă, ne exprimăm speranţa că cei care vor prelua interimatul acestui mandat vor trăi bucuria unor realizări şi mai mari”, a precizat Topală.

Întreaga postare a directorului general al CFM o puteți vedea mai jos:

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan a declarat anterior că „Iurie Topală și-a luat concediu de boală până la mijlocul lunii octombrie pentru a scăpa de demisie”.