Fostul ministru al Finanțelor și actualul consilier al președintelui Dodon insistă pe faptul că majorarea cotei TVA pentru HoReCa nu este o măsură potrivită. Chicu argumentează prin faptul că sectorul a crescut semnificativ după ce cota TVA a fost scăzută de la 20% la 10%.

„Mai avem vre-un sector, care a crescut cu așa ritmuri în 2019 față de 2018? Cu excepția IT, care are un regim fiscal (cu totul) special - nu cred. Este efectul ajustării legislației noastre fiscale la practica de succes a Uniunii Europene (în materie de aplicație TVA pentru sectorul HORECA)”, scrie pe pagina sa de Facebook Chicu. 

Amintim că recent actualul ministru al Finanțelor, Natalia Gavriliță a anunțat mai multe măsuri fiscale printre care se regăsește și eliminarea scutirilor fiscale pentru industria hoteluri-restaurante-cafenele (HoReCa) și a celor pentru tichetele de masă.

Detalii: Ministrul Finanțelor: Reducerea TVA la HoReCa a fost una proastă

Unul din cei mai mari businessmanii din sectorul HoReCa a venit cu o reacție după ce Ministrul de Finanțe a anunțat majorarea TVA pentru HoReCa (Hotele, Restaurante, Cafenele) de la 10% la 20%. „Am senzația că prioritățile acestui guvern sunt strict bazate pe ideea de a se împrumuta cu cât mai mulți bani, cât mai repede și pe condiții cât mai pipărate, scrie pe pagina sa de Facebook Dumitru Cebotarescu.

Detalii: Prima reacție din HoReCa la majorarea TVA:Guvernul de noapte s-a transformat în Guvernul Iute Credit

Ulterior reprezentanții sectorului HoReCa au organizat un mini-protest în legătura cu intenția autorităților de a majora TVA pentru această ramură.

Detalii: GALERIE FOTO // Protest de 30 de minute împotriva majorării TVA pentru HoReCa

Restaurantul „Smokehouse” din Chișinău a anunțat că își sistează activitatea pentru o zi, în semn de protest față de decizia Guvernului de a majora TVA pentru industria hoteluri-restaurante-cafenele (HoReCa).

Detalii: Protest inedit // Își închide localul pentru că s-a majorat TVA la HoReCa

Logică de-Alaiba // HoReCa va avea de pierdut dacă nu va fi majorat TVA-ul