Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, vine cu o reacție la anunțul Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova privind organizarea unui protest, pentru data de 13 august, în fața Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit demnitarului, „dreptul de a protesta este esențial într-o democrație”.

Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb și care nu reușesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăți. Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurență loială și să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb - de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a scris ea.

Gavrilița a mai menționat că va consulta „pe larg agenții economici și societatea civilă pentru a găsi și alte măsuri (sustenabile pentru buget) care să susțină atât sectorul HoReCa, cât și consumatorii acestor servicii”.

Amintim că Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova, alături de mai mulți oameni de afaceri din domeniul HoReCa anunță organizarea unui protest, pentru data de 13 august, în fața Parlamentului Republicii Moldova. Mediul de afaceri va protesta împotriva majorării TVA-ului pentru HoReCa.

Detalii: Reprezentanții industriei HoReCa anunță proteste la Parlament