Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, vine cu noi acuzații în adresa fostei conduceri ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și conducerii SRL „Arena Națională”, companie ce implementează proiectarea și construcția „Arenei Chișinău”. De cealaltă parte, administratorul companiei, Radu Lupan, îl contrazice pe șeful MEI și anunță că cel din urmă chiar l-ar fi intimidat în cadrul unei întrevederi.

În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, Vadim Brînzan a scris că urmează să expedieze „dosarul cu informația” despre implementarea proiectului „Arena Chișinău” pe masa Procurorului General Interimar, Dumitru Robu.

Vă întrebați cine se face vinovat de aceste lucruri? Haideți să analizăm cine și-a pus semnătura pe aceste documente:

- Fosta Ministră a Educației și Culturii - doamna Monica Babuc
- Șeful SRL-ului Arena Chișinău - Radu Lupan, membru PD și fost consilier în cadrul cabinetului domnului Candu. Cu dumnealui este o istorie mai interesantă, am rugat colegii să-l contacteze pentru a avea o întrevedere. La întâlnire a venit Radu Lupan, un tânăr de 28 de ani care este Șeful SRL-ului Arena Chișinău, după ce i-am prezentat tot ce v-am povestit dumneavoastră, l-am întrebat cum a putut semna un asemenea contract, la care el a răspuns: «Nu am citit contractul până acum. Eram acasă, m-au sunat de la partid și mi-au spus să vin să-l semnez. Eu am încredere în partid»”, a scris Brînzan.

Contactat de reporterul Deschide.MD, administratorul SRL „Arena Națională”, Radu Lupan, a declarat că ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, ascunde mai multe detalii din cadrul întrevederii.

Eu am avut întâlnire cu el, dar eu i-am spus că am citit contractul când a apărut în spațiul public, înainte de a fi aprobat în ședința Guvernului. Plus, n-am spus că am fost sunat și am venit să semnez. Contractul a fost semnat la MECC împreună cu doamna Babuc, dl Armașu, și reprezentanții companiei «Summa»”, a precizat el.

Mai mult ca atât, spune Lupan, ministrul Brînzan a venit și cu unele amenințări în privința sa.

Când a ieșit din cabinet, mi-a spus «Hai că noi o să decidem ce va fi cu soarta ta»”, a precizat administratorul SRL „Arena Națională”.

Amintim că ministrul Economiei Vadim Brînzan a declarat aseară că proiectul Arena Chișinău, gândit și promovat de fosta guvernare, ar fi fost creat cu grave încălcări legislative. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Șeful de la economie a vorbit de asemenea despre asigurarea R. Moldova cu gaze începând cu 2020.

Detalii: Brînzan despre schemele de la „Arena Chișinău”: „Am dat turcilor gratuit 59 de hectare de pământ”

Ulterior, ex-președintele Parlamentului, Andrian Candu, a negat acuzațiile lui Vadim Brînzan, precum că Arena Chișinău este un proiect păgubos și că Republica Moldova nu va fi în stare să întoarcă datoriile către compania turcă care execută lucrările. Candu l-a sfătuit pe Brînzan să se „ocupe în continuare de acest proiect”.

Detalii: Candu îi răspunde lui Brînzan: O dă din bară în bară. „Arena Chișinău” este și va fi proprietatea RM