Serviciul Fiscal de Stat anunță că începând cu perioada ianuarie 2019 și până în prezent, angajații instituției au identificat 462 anunțuri plasate pe diverse portaluri și rețele sociale despre comercializarea ilicită a mărfurilor și produselor.

Este vorba despre mărfuri și produse, precum alcoolul, produse de tutungerie, parfumuri, raci vii, produsele importate, dulciuri, telefoane mobile, palete din lemn, ore practice pentru conducerea autovehiculelor, servicii chirie auto, dezmembrări auto.

Potrivit unui comunicat de presă al SFS, inspectorii au întocmit 157 procese verbale cu privire la contravenție aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente, cu aplicarea sancțiunilor conform Codului contravențional în sumă totală de 310 mii lei și 183 mii lei conform Codului fiscal.

Prin intermediul comerțului online sunt puse în vânzare produse alimentare, de patiserie. Serviciul Fiscal de Stat a analizat și acest gen de activitate drept unul cu risc sporit de încălcare a legislației pe mai multe segmente, cum ar fi: neînregistrare la organele competente, fabricarea produselor de cofetărie în lipsa autorizației de amplasare și funcționare eliberate de organele competente, condiții eventual insalubre și anti-sanitare, lipsa actelor de proveniență a materiei prime, lipsa marcajului pe ambalaj a datei de producere.