Peste 30 de tone de mere din Republica Moldova au fost distruse pe un poligon din regiunea Breansk, Federația Rusă. De la începutul anului, au fost călcate cu buldozerele aproximativ 150 de tone de mere, transmite Breanskie Novosti.

UPDATE: Potrivit noilor informații nu toate cele trei partide de mere sunt din Republica Moldova, ci doar două. Merele ar fi fost importate prin Republica Belarus și nu ar fi avut acte fitosanitare. 

Administrația Rosselhoznadzor a informat că pe poligoanele „Planeta curată” și „Ratovo” au fost distruse cu buldozerele trei partide de fructe din Republica Moldova, interzise în Rusia.

Amintim că, în cadrul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin, din octombrie 2018, Igor Dodon s-a înțeles privind anularea taxelor vamale pentru importul, în Rusia, de fructe și conserve din Republica Moldova. Guvernul rus a anulat aceste taxe. Cu toate acestea, se pare că importul acestor mărfuri din Republica Moldova nu a fost restabilit sau că funcționează pentru un anumit număr de producători din regiunile Găgăuzia și Transnistria.