Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat acțiuni de informare la comercianții de flori vii din piața de flori angro din capitală. Cei care puneau în vânzare flori vii, în seara de 16 aprilie curent, au primit circa 50 de pliante informative ce conțineau detalii amănunțite despre modalități de conformare legală, cum ar fi: întreprindere individuală; societate pe acţiuni; societate în nume colectiv; societate în comandită; societate cu răspundere limitată; gospodărie țărănească; activitate independentă.

Tot în pliantele SFS s-a menționat că: în cazul activităţilor de comerţ cu amănuntul/prestări servicii către populaţie, desfăşurate prin intermediul unităţilor comerciale staţionare sau staţionare provizorii, unităţilor mobile, contribuabilii urmează:

  • să obţină documentele necesare (document ce atestă înregistrarea activității într-o formă organizatorico-juridică prevăzută de legislație, notificarea privind inițierea activității de comerț, licență etc);
  • să deţină documentele confirmative privind originea mărfii comercializate;
  • să utilizeze maşina de casă şi control la efectuarea decontărilor în numerar cu populaţia, în conformitate cu legislația în vigoare.

Nu au rămas fără informații nici comercianții produselor agricole crescute de agenţii economici, care nu sînt plătitori ai taxei pe valoarea adăugată, pe terenurile proprii sau arendate – în pieţe, iarmaroace şi alte locuri autorizate de organele administraţiei publice locale. Acestora li se permite să nu aplice maşina de casă şi control, doar că în astfel de cazuri este obligatorie eliberarea cumpărătorului a bonului de plată completat de vânzător.

Acțiunile de informare vor continua.