Consiliile de Administrație nu-și îndeplinesc funcțiile directe și obligațiunile, motiv pentru care vor fi reorganizate. Declaraţia a fost făcută de Vladimir Baldovici, directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice, în cadrul şedinţei cu preşedinţii consiliilor de administraţie a întreprinderilor și societăților din subordinea APP.

„Conform legislației, întreprinderile de stat vor fi reorganizate, iar aceasta se datorează și faptului că în toate găsim litigii de milioane de lei, datorii la salarii, o situație economică și financiară precară", a menţionat Vladimir Baldovici.

Totodată, directorul general al APP le-a recomandat membrilor consiliilor de administraţie să se implice constructiv și eficient în administrarea întreprinderilor pentru a asigura o transparență în dezvoltarea lor.

„În alt caz, APP va fi nevoită să recurgă la alte soluții – vom veni cu inițiative legislative pentru a exclude formatul actual al consiliilor. Consiliile de administraţie sunt o formalitate în mare parte, a punctat Vladimir Baldovici.