Agenția Proprietății Publice (APP) și compania „Doverie–Invest” S.A din Bulgaria au semnat astăzi, 13 februarie, Antecontractul cu privire la vînzarea acțiunilor nou-emise de B.C. „Moldindconbank S.A, scrie Ziarul Național.

Antecontractul cu potențialul achizitor, aprobat de Guvern în cadrul ședinței din 30 ianuarie curent, exprimă sprijinul Executivului în transparentizarea și consolidarea sectorului bancar din R. Moldova, informează APP.

„Pachetul de acțiuni nou-emise de banca de importanță sistemică B.C. „Moldindconbank” S.A., în număr de 3 173 751 de unități, va fi procurat de Agenția Proprietății Publice și apoi expus la vânzare prin licitație cu strigare pe piața reglementată”, anunță instituția.

La licitația cu strigare este în drept să participe atât potențialul achizitor, care a semnat Antecontractul - compania „Doverie –Invest” S.A, cât și alți potențiali cumpărători, care au obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

„Câștigătorul licitației va fi determinat exclusiv în baza prețului oferit pentru acțiuni. În cazul în care compania „Doverie-Invest” S.A. nu va câștiga licitația, Agenția va depune eforturi pentru a asigura că emitentul oferă câștigătorului licitației aceleași drepturi, protecții și condiții ca cele furnizate Achizitorului potențial conform Antecontractului”, conchide sursa citată.

Amintim că, la 30 ianuarie, Guvernul a aprobat semnarea unui precontract privind cumpărarea şi deetatizarea acțiunilor nou-emise de banca de importanță sistemică BC „Moldindconbank” S.A. Astfel, s-a stabilit că 63,89% din acțiunile nou-emise vor fi cumpărate de către APP, la un preț de peste 760 de milioane de lei.