Șoferii vor achita mai puțin pentru perfectarea polițelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă – RCA și Carte Verde, după ce acestea s-au ieftinit cu 15 la sută, începând cu 1 februarie curent.

Astfel, dacă până în prezent asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă (RCA) costa 766 de lei, atunci de astăzi aceasta va fi mai ieftină cu 115 lei și va costa 651 de lei. Prețul poate varia în funcție de localitatea în care este înregistrat automobilul (cele mai scumpe taxe fiind în Chișinău) și experiența șoferului, informează moldpres.

Potrivit unei hotărâri a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, publicate recent în Monitorul Oficial, prima de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă pentru Zona 1 (Ucraina și Belarus) se va ieftini cu cinci euro și va costa 33 de euro pentru un an. Pentru Zona 2 (Ucraina, Belarus și Federația Rusă) prima va constitui 224 de euro, spre deosebire de 261 de euro cum este în prezent. Pentru Zona 3 (toate țările Sistemului Internațional de Asigurări Carte Verde) prețul asigurării va fi mai mic cu 88 de euro și va costa 498 de euro pe an.

Prețurile au fost schimbate după ce au intrat în vigoare modificările legislative ce prevăd că intermediarilor în asigurări le este interzisă încasarea comisioanelor la intermedierea contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă.