Salariile pentru luna decembrie ale angajaților din ramura bugetară a învățământului trebuiau să fie achitate până la data de 10 ianuarie. Astfel, până la momentul actual, există 12 colegii care au acumulat restanțe salariale de 8,5 mln lei. Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, într-o postare pe o rețea de socializare a anunțat că restanțele salariale vor fi achitate în următoarele zile

Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei a transmis o scrisoare către Guvernul Republicii Moldova prin care își exprima îngrijorarea vis-a-vis de neachitarea la timp a salariilor angajaților din ramura învățământului în luna decembrie, fapt care trebuia efectuat pină la 10 ianuarie curent. 

Pe lângă cele 12 colegii, care au acumulat restanțe salariale de 8,5 mln lei, se atestă aceeași situație și la Școlile Profesional-Tehnice care nu și-au primit salariile pentru luna decembrie.

Ministrul Finanțelor , Ion Chicu, într-o postare pe o rețea de socializare a asigurat că salariile vor fi achitate în decursul zilelor următoare.