La importul mărfurilor de către parteneri în cadrul proiectului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente de interes național, se vor aplica un șir de scutiri.

În Monitorul Oficial din 25 ianuarie curent a fost publicat Ordinul Serviciului Vamal nr. 524-O din 30 noiembrie 2018 cu cu privire la completarea anexei nr.11 la Ordinul nr.346-O din 24.12.2009 „Referitor la aprobarea Normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea şi completarea declaraţiei vamale în detaliu”. 

Astfel, anexa 11, care conține codurile procedurilor vamale pentru care se acordă facilități fiscale și vamale, este completată cu codul scutirii 142 ce prevede scutirea de TVA, taxe vamale și taxe pentru proceduri vamale la importul mărfurilor pentru construcția Arena-Chișinău.

Facilitățile se acordă în baza art. 103 alin 98 din Codul fiscal și a Legii cu privire la tariful vamal.În prezent, anexa conține 975 de coduri pentru care se aplică facilități fiscale și vamale. 

Menționăm că, în bugetul de stat pentru anul 2019, sunt prevăzute mijloace financiare în mărime de 100 mil. lei pentru proiectarea şi construcţia arenei polivalente de interes naţional. Construcția ei este inclusă în lista lucrărilor şi serviciilor propuse parteneriatului public-privat, aprobată de Guvern.