Reprezentanții companiei OMV Petrom SA din România se arată interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din Republica Moldova.

Aceștia au declarat, în cadrul unei întâlniri avute ieri cu ministrul Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, Chiril Gaburici, că analizează disponibilitatea și deschiderea furnizorilor locali în acest domeniu.

„Nu există o piață pe care să o putem copia, trebuie să fiți activi și competitivi. Noi ne dorim să oferim consumatorilor din Republica Moldova un preț convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi țării noastre posibilitatea de a avea mai multă independență energetică, de aceea suntem deschiși spre orice propunere”, a menționat ministrul Chiril Gaburici la întâlnirea cu reprezentanții companiei de peste Prut.

Gaburici a subliniat importanța identificării unor companii care vor veni la consumatori și vor instala butelia de gaz, verificând astfel și starea tehnică a acesteia. 

„Acum se lucrează la un cadru legal care va permite folosirea doar a buteliilor de gaz, care au trecut verificarea tehnică, în acest sens suntem deschiși spre orice ofertă care vine din partea companiilor care au dreptul să îmbutelieze și să comercializeze gazul lichefiat pentru uz casnic”, a precizat ministrul.

OMV Petrom SA este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază.