Serviciul Fiscal de Stat anunță că antreprenorii trebuie să modifice ora maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală odată cu trecerea la ora de iarnă.

Pe site-ul instituției sunt plasate și imagini video care va ajuta contribuabilii să facă acest lucru la diferite modele de mașini de casă și control.

„Ţinând cont de faptul că la 28 octombrie 2018 Republica Moldova trece la ora de iarnă, până la 20 noiembrie 2018 urmează să vă conformaţi prevederilor legale, prin modificarea orei la maşinile de casă şi control cu memorie fiscală conform orei de iarnă, în caz contrar acestea se vor considera defectate”, este menționat în comunicatul FISC. 

În conformitate cu articolul 2931 alineatul (1) din Codul contravenţional nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008, exploatarea maşinilor de casă şi control fără memorie fiscală, defectate, nesigilate/neînregistrate de/la Serviciul Fiscal de Stat sau în lipsa contractului valid de asistenţă tehnică cu prestatorul autorizat se sancţionează cu amendă de la 18 la 30 de unităţi convenţionale (900 lei - 1500 lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Menționăm că trecerea ceasurilor mașinilor de casă și control cu memorie fiscală la ora de iarnă/vară să efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a mașinilor de casă și control.

Vezi aici video cu privire la trecerea ceasurilor mașinilor de casă și control cu memorie fiscală la ora de iarnă/vară.