Serviciul Fiscal de Stat cheamă cetățenii care oferă imobile în chirie să încheie contracte de locațiune. În ultimele două luni, la oficiile Serviciului Fiscal au fost înregistrate peste 2000 de contracte, transmite IPN citând un comunicat de presă al instituției.

Potrivit SFS, inspectorii fiscali au identificat în perioada august-septembrie peste 700 de persoane fizice care potențial ofereau în chirie bunuri imobile. Au fost calculate suplimentar la buget plăți de bază în mărime de 26,5 mii lei, penalități de 1,6 mii lei şi amenzi de 17,4 mii lei.

În nouă luni ale anului, peste 7 mii de contracte de locațiune au fost înregistrate la nivel național la oficiile Serviciului Fiscal de Stat. În toată această perioadă au fost identificate peste 3 mii de persoane fizice – proprietari care ofereau imobilele lor în chirie fără a avea contracte de locațiune.

Potrivit Codului Fiscal, valoarea impozitului pentru contracte de locațiune este de 7% din veniturile obținute. Persoanele fizice care nu și-au înregistrat contractele de chirie riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.