Un grup de cetăţeni din Sipotenni, Călăraşi, au blocat ieri-dimineaţă circulaţia trenului de pe ruta Ungheni - Chişinău, nemulţumiţi de numărul redus de locuri din cele trei vagoane.

Ministrul Chiril Gaburici a mers la stația din Sipoteni. Potrivit ministrului, incidentul s-a produs din lipsa celui de-al patrulea vagon, care a suferit unele defecțiuni tehnice. Ministrul a cerut explicații conducerii CFM. Între altele, el i-a cerut directorului general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topala, să intervină pentru a suplini numărul de vagoane în zilele de luni și vineri, precum în ajunul și după sărbătorile naționale. „Trebuie să asigurăm oamenilor confort, siguranță, prețuri accesibile și operativitate. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a crea aceste condiții”, a menționat ministrul.

Conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii a fost asigurată de faptul că trenul de pasageri Chișinău-Ungheni-Chișinău va fi suplinit cu vagoane, evitându-se disconfortul călătorilor.

„Este inadmisibil ca, fără să fie anunțați călătorii, să fie scos un vagon din circulație și să rămână doar 3, atât timp cât chiar și 4 nu întotdeauna sunt destule. Am stabilit cu conducerea CFM că în zilele de luni și vineri vor circula 2 garnituri a câte 4 vagoane, iar până la 1 decembrie, se va veni cu soluții ca să fie antrenate permanent 8 vagoane și va fi efectuată o analiză a fluxului de pasageri. Într-adevăr este nevoie de eficientizarea activității CFM, dar nu în defavoarea oamenilor”, a punctat Chiril Gaburici.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni ajunge la ora 05:15, în capitală staționând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni și până la Chișinău, prețul unui bilet este de 14 lei.