Directorul General al Î.S. „Calea Ferată din Moldova, Iurie Topală, însoțit de șeful Serviciului Relații Internaționale și Protocol, Valerii Constantinov, au participat la Forumului internațional feroviar, cu genericul „Parteneriat Strategic 1520: Regiunea Caspică”, desfășurat la Baku, Azerbaidjan.

Forumul a întrunit un număr de 174 de participanți, din 14 țări și 94 de companii internaționale. Părțile au discutat o diversitate de subiecte în ceea ce privește infrastructura feroviară, avantajele și principiile de funcționare ale transportului multimodal (reducerea costurilor și a timpului de transportare), tehnologia construcțiilor de mașini (ingineria mecanică) și multe altele.

Un aspect important din cadrul întrunirilor a reprezentat întrevederea Directorului General al CFM cu administrația căilor ferate din Bielorusia, Federația Rusă și Ucraina, în care a fost discutată posibilitatea atragerii volumelor de marfă care să tranziteze liniile de cale ferată a magistralei moldovenești.

Potrivit șefului CFM, Iurie Topală, transportul marfar este singurul care poate să aducă profit întreprinderii, iar circulația trenurilor marfare pe liniile CFM comportă o importanță crucială pentru instituirea stabilității economice și dezvoltarea întreprinderii.

În cadrul vizitei, șeful Serviciului Relații Internaționale și Protocol, Valerii Constantinov, a încheiat un acord cu Serviciul Finanțe al Căilor Ferate din Azerbaidjan, în ceea ce privește deconturile reciproce ale întreprinderilor.