Rusia este gata să anuleze interdicția de import a unor produse fitosanitare din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut în urma discuţiilor ţinute la Moscova dintre ministrul Economiei de la Chişinău, Octavian Calmîc, şi vice-premierul rus, Dmitri Rogozin, transmite Publika.md.

Amintim că î luna iunie, Serviiciul Fitosanitar din Rusia a anulat embargoul la fructe şi legume pentru câteva întreprinderi din Republica Moldova, în principal din regiunea separatistă transnistreană, precum şi din regiunea autonomă găgăuză cu populaţie şi conducere prorusă.

Serviciul sanitar rus, Rosselkhoznadzor, a decis să anuleze restricţiile de export pe piaţa rusă pentru 18 întreprinderi producătoare şi exportatoare de fructe proaspete, majoritatea dintre acestea fiind situate în regiunea transnistreană şi în cea găgăuză.

Federaţia Rusă a impus embargoul la fructele şi legumele moldoveneşti în urmă cu un an, după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, după ce în 2013 a interzis pe piaţa rusă vinurile din Republica Moldova.