În nouă luni ale anului curent, volumul total de vânzări a serviciilor de telefonie mobilă a scăzut. Potrivit datelor statistice prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), volumul traficului de voce s-a diminuat, față de perioada respectivă a anului 2015, cu 106,4 mil. minute (-2,3%), iar cifra de afaceri pe acest segment de piață a scăzut cu mai bine de 74,6 mil. lei (-2,8%) și a însumat circa 2 mld. 639,7 mil.lei.

Potrivit ANRCETI, scăderea traficului de voce în rețelele mobile și a volumului total de vânzări pe piața serviciilor de telefonie mobilă a fost provocată, în mare parte, de faptul că tot mai mulți utilizatori preferă să comunice prin Internet, utilizând aplicațiile mobile.

Totodată, scăderea volumului total al vânzărilor de servicii de telefonie mobilă a vine pe fundalul scăderi vânzărilor realizate de Orange Moldova. Volumul vânzărilor acestui furnizor s-au redus cu 5,3% (98,2 mil. lei) și au însumat 1,75 mld. lei. Totodată, vânzările efectuate de Moldtelecom au crescut cu 3,4% (3,4 mil. lei) și au depășit cifra de 104,9 mil. lei, iar cele înregistrate de Moldcell - cu 2,7% și au totalizat circa 779,6 mil. lei.

La finele lunii septembrie curent, cei trei furnizori de comunicaţii mobile dețineau pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă următoarele cote de piață: Orange Moldova -  66,5%, Moldcell - 29,5% şi Moldtelecom – 4%.