Ministerul Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania şi Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA) au semnat un Acord de Cooperare, în baza căruia vor oferi un grant de 3,5 milioane de euro pentru modernizarea serviciilor publice locale din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

În cadrul unei şedinţe oficiale, ministrul Construcţiilor, Vasile Bâtca, a precizat că banii sunt alocaţi pentru continuarea proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” în perioada 2016-2018.

În cadrul acestui proiect am reuşit să îmbunătăţim condiţiile-cadru pentru implementarea politicii de dezvoltare regională, orientată spre cetăţeni, în sectoarele prioritare de prestare a serviciilor publice locale, cum ar fi: aprovizionarea cu apă şi canalizare, managementul deşeurilor solide, eficienţa energetică în clădirile publice, precum şi drumuri regionale şi locale”, a precizat ministrul.

Proiectul beneficiază de susţinerea mai multor parteneri de dezvoltare. Începând cu luna decembrie 2012, unul dintre parteneri este şi Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) , iar GIZ este instituţia internaţională ce sprijină valorificarea eficientă a suportului financiar oferit şi realizarea eficientă a proiectelor.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României, Uniunea Europeană şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).