Banca Transilvania ajunge la o deținere de 44,6% din acțiunile Victoriabank, a 3-a cea mai mare bancă din Republica Moldova, în urma unei oferte publice de preluare obligatorie.

În operațiunea de piață încheiată ieri, Banca Transilvania a mai dobândit 5,42% din acțiunile Victoriabank, de la 80 de vânzători care au realizat subscrieri, scrie profit.ro.

Suma plătită se ridică la 106,06 milioane lei moldovenești (24,57 milioane lei românești). Instituția de credit ajunge astfel la o participație de 44,62% a băncii cumpărate.

Chiar dacă nu a reușit să depășească în urma ofertei de preluare obligatorii peste 50% din titlurile Victoriabank, totuși, concertat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va controla 72,19% din acțiunile băncii unde pentru care prima tranzacție, vizând 39% din acțiuni s-a consumat în luna ianuarie.

ppAmintim că este pentru prima oară în ultimii 10 ani când o bancă din afara Republicii Moldova investeşte pe această piață, Banca Transilvania deschizând astfel drumul investițiilor în R. Moldova.