Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost vizitată de Hubert Fuchs, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Federal pentru Finanțe din Austria.

Oficialul austriac a discutat cu guvernatorul Sergiu Cioclea și viceguvernatorul Cristina Harea despre reformele din sectorul bancar și situația economică din Republica Moldova, avansarea programului încheiat cu FMI și oportunitățile de investiție în băncile licențiate din Republica Moldova. Părțile au convenit să păstreze un dialog continuu între instituții și să extindă cooperarea în cadrul programelor promovate de Austria pentru țările din regiune.

Banca Națională, alături de alte instituții din țară, participă la proiectul „Centrul de formare continuă practică pentru specialiștii din domeniul finanțelor” implementat cu sprijinul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare în Republica Moldova împreună cu alți parteneri. 

La întrevedere au mai participat Christine Freilinger, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, și  Gero Stuller, consilier al ambasadei, atașat al Ministerului Federal pentru muncă, afaceri sociale, sănătate și protecția consumatorului.