Programul de Stat „Prima Casă" a fost astăzi lansat de către Ministerul Finanțelor. La etapa actuală, doar trei bănci, din cele 11 bănci licențiate din Republica Moldova, au acceptat să ofere credite ipotecare în cadrul acestui program.

Este vorba despre Moldindconbank, Victoriabank și MoldovaAgroindbank. Potrivit ministrului Octavian Armașu, de luni, aceste trei bănci vor putea oferi primele credite.

În cadrul conferinței de astăzi, ministrul Octavian Armașu a declarat că au fost cereri din partea a cinci bănci; deocamdată, însă, eligibile au fost declarate doar trei, urmând ca, ulterior să fie și alte instituții bancare declarate eligibile pentru acest proiect. 

Astfel, cererile pentru creditare vor fi depuse direct la una dintre cele trei bănci. Calculatoarele de credite ipotecare (costul total al creditului, DAE) pentru Program sunt accesibile pe paginile web ale fiecărei bănci.

„De luni, toți cei interesați se pot adresa la bănci, pentru a obține finanțare pentru a-și procura o locuință", a menționat Octavian Armașu.

--------------------------------------- Amintim că Ministerul de Finanțe a lansat site-ul destinat programului „Prima casă”. Pe primacasa.gov.md puteți găsi băncile care oferă credite începând de luni , 26 martie, în cadrul programului dar și puteți calcula online ratele lunare, soldul rămas precum și care sunt taxele de stat.

Site-ul a fost anunțat oficial de ministrul Finanțelor Octavian Armașu în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a menționat că programul vine în ajutorul tinerilor care nu dispun de o sumă inițială foarte mare.