Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la conferința de nivel înalt organizată de Banca Centrală a Olandei pentru membrii constituenței FMI.

Reuniunea a fost dedicată politicilor de comunicare și transparentizare. Sergiu Cioclea a prezentat experiența BNM în politica de comunicare și acțiunile de transparentizare întreprinse pentru a gestiona consecințele crizei bancare din Republica Moldova, precum și primele rezultate pozitive înregistrate: îmbunătățirea cadrului legislativ, consolidarea guvernanței băncilor, intrarea recentă pe piața locală a unui investitor strategic străin etc.

În cadrul conferinței, Guvernatorul BNM a informat Directorul executiv al FMI, Anthony de Lannoy, și Directorul adjunct al Departamentului politici monetare și piețe de capital al FMI, Ratna Sahay, despre progresul implementării programului cu Fondul Monetar Internațional și măsurile de pregătire pentru următoarea misiune de evaluare a FMI, prevăzută în a doua jumătate a lunii martie 2018.

La eveniment au participat șefii băncilor centrale din Republica Moldova, Armenia, Belgia, Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Cipru, Croaţia, Georgia, Israel, Luxemburg, Macedonia, Muntenegru, Olanda și Ucraina, împreună cu reprezentanții FMI și ai Băncii Centrale Europene.