Patru companii și-au anunțat intenția de a livra energie electrică Republicii Moldova, în condițiile unui concurs anunțat anterior de către Gas Natural Fenosa. Instituția informează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că a expediat deja solicitări acestor furnizori să participe la etapele următoare ale procesului de selectare a ofertelor.

Și-au anunțat intenția de a livra energie electrică: SA „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” şi „ПАО Донбассэнерго”. Companiile respective, dacă acceptă să continuie procesul, trebuie să prezinte ofertele până pe 13 martie, ora 13.00. În cadrul unei licitațiii în două runde, ofertele prezentate vor fi evaluate, validate și se va alege câștigătorul.

Contractul cu furnizorul selectat se va încheia pentru perioada 1 aprilie 2018 – 31 martie 2019.  

Pe 1 aprilie 2017, SA „Energocom” a semnat cu „DTEK Trading” din Ucraina – 50,2 dolari pentru 1 MWh (1000 kWh), după care și cu ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, contractul intrând în vigoare pe 5 iunie. Cele două contracte garantează asigurarea integrală a Republicii Moldova cu energie electrică în proporție de 30% din Ucraina și 70% de la ЗАО „Молдавская ГРЭС” și sunt valabile până pe 31 martie anul curent.