Reforma sistemului de învățământ din Republica Moldova va beneficia de o finanțare adițională de 10 milioane de dolari. Consiliul director al Băncii Mondiale a aprobat o decizie în acest sens vineri, 16 februarie, se spune într-un comunicat de presă al instituției, citat de IPN.

Finanțarea adițională va contribui la sprijinirea eforturilor Guvernului de a continua îmbunătățirea calității și eficienței învățământului primar și general secundar. Elevi, cadre didactice și directori de școli vor beneficia de activități de instruire, echipamente pentru laboratoare de științe și TIC, precum și de formare în scopul promovării educației incluzive pentru elevii cu nevoi speciale și/sau dizabilități.

Reforma educației vizează reducerea sărăciei și promovarea creșterii partajate, identificate în cadrul Diagnosticului sistematic de țară pentru Moldova, realizat în 2016 de Banca Mondială, și corespunde obiectivelor Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova 2020.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste 1 miliard de dolari au fost alocați pentru aproape 60 de operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include nouă proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 341,5 milioane de dolari, în mai multe domenii.